Lekker eten van dichtbij.

De Gestolen Sleutel van de Graanstad

Korte inhoud

Om aan de belangrijke vraag naar granen te voldoen wordt het massaal ingevoerd uit andere landen zoals Frankrijk en Duitsland, maar ook in belangrijke mate uit Kazachstan en Roemenië. Waarom worden biologische granen zo weinig geteeld in België? Voldoet ons klimaat niet? Welke kwaliteitseisen stellen de maalderijen? Is er behoefte aan een coöperatie die de graanactiviteiten coördineert? In hun eerste prent toont het regisseursduo Les Liberterres het project Valdibella uit Sicilië. De boeren hier kiezen resoluut voor bio en lokale graansoorten.

De documentaire is Frans gesproken en Nederlands ondertitelt.
Duur: 26 minuten.
Thema’s: Biologische landbouw in Europa, streekproducten.

 

Tips & Tricks

Nodig de producent uit: Hier kan je de graanproducenten en molenaars van voedselteams vzw terugvinden.

Nodig de regisseur uit: Les Liberterres