Lekker eten van dichtbij.

Breng beweging, beleving en ontmoeting in jouw voedselteam!

 

Samen beweging maken.
Over korte keten en duurzame landbouw kan je op vele verschillende manieren bijleren. Met het educatieve aanbod van Voedselteams vzw willen we zoveel mogelijk (potentiële) voedselteamleden kennis laten maken met de vele facetten van duurzame voeding. Zo kan je als voedselteam al kijkend of luisterend, proevend of kokend, kennis mee beweging maken rond het verhaal achter voeding. Weet wat je eet, met voor ieder wat wils.

Ondersteuning op maat
We stellen de teams in staat om zelf aan de slag te gaan met dit aanbod. De regioverantwoordelijke biedt hiervoor graag de nodige ondersteuning. Zo kan je bij je regioverantwoordelijke terecht voor het bekomen van het nodige materiaal, voor contactgegevens van docenten, voor info over zaalhuur of vertoningsrechten, … tot en met het opstellen van een enthousiasmerende uitnodiging voor jouw activiteit.

Educatie voor duurzame ontwikkeling
Omdat het aanbod gericht is op educatie rond duurzaamheid, werden er ook een aantal activiteiten verder uitgewerkt volgens de EDO-principes. EDO staat voor Educatie voor Duurzame Ontwikkeling. Een type educatie dat via een eigen methodiek mensen in staat wil stellen om zelf de nodige keuzen te maken naar meer duurzaamheid. Hiervoor baseerden we ons op de brochure Natuur- en milieu-vormingswerkers duurzaam aan het werk.

Vul zelf ons aanbod aan!
Heb je goede ideeën om ons activiteitenaanbod aan te vullen? Geef ze door aan je regio-verantwoordelijke. We zijn zeer benieuwd naar jouw voorkeur!